De meningen over bruiloften raken steeds meer verdeeld. In drie groepen wel te verstaan: de mensen die graag een grote bruiloft willen, de mensen die graag een kleine bruiloft willen en de snelst groeiende groep, de mensen die niet willen trouwen. Trouwen wordt tegenwoordig al lang niet meer aan de kerk verbonden. Mensen hebben specifieke redenen waarom ze wel en niet willen trouwen. Sommigen van die redenen zijn van emotionele aard maar sommigen zijn ook van praktische aard. Zoals geld. In deze blog geef ik je tips hoe je nog steeds een prachtige dag kan hebben door middel van unieke tips en door op sommige vlakken kan besparen.

 

Locatie is key

Natuurlijk wil je een mooie locatie om te trouwen. Een goede locatie is immers heel belangrijk om deze dromerige en sprookjesachtige dag compleet te maken. Amsterdam is een prachtige locatie. Een unieke locatie voor een grote bruiloft is dan ook het Amsterdamse Bos. Je kan dan een stuk afhuren voor jouw ceremonie. Als je jouw bruiloft klein houdt, kan je zelfs trouwen op een boot terwijl je door de grachten vaart!

 

De prinses van het bal

De meeste dames dromen al sinds ze jong zijn over hun trouwjurk. Als het moment van passen en kiezen dan eindelijk daar is, is het verleidelijk om over je budget te gaan. Bedenk van de voren goed wat je absoluut wilt en wat leuk zou zijn maar wat niet hoeft indien het niet binnen het budget past. Zet dus ook een budget vast en houd je hieraan! Het is heel makkelijk om zomaar honderden euro’s extra uit te geven. Overweeg ook tweedehands opties, je bent dan veel minder geld kwijt en je zou met een deel van het overgehouden geld aanpassingen kunnen maken. Natuurlijk is het leuk om voor je grote dag je te laten verwennen bij een schoonheidsspecialist. Maar het is net zo leuk om met jouw vriendinnen te tutten. Heb je een vriendin die goed is in make-up bijvoorbeeld? Voor je nagels kan je gellak sets kopen, zo hoef je niet naar een dure nagelstyliste. Zo bespaar je bijna onopgemerkt een hoop geld

Reis van je dromen

Na het huwelijk komt de huwelijksreis. Veel mensen denken dat je voor je huwelijksreis lang en ver weg moet. Maar het tegendeel is waar. Het is heerlijk ontspannen om voor toerist in je eigen land te spelen. Bijvoorbeeld door een week in Amsterdam door te brengen en/of een week op één van onze Waddeneilanden. Die mooie reis hoeft namelijk niet gebonden te zijn aan jouw huwelijk. Die mag ook eerder of later, het is tenslotte helemaal aan jou!