Als ik één eigenzinnige man ken, dan is het mijn vader. Deze creatieve vent is een typisch geval van begint, maar maakt niet af. Een stapelbed zelf maken, in plaats van eentje kopen bij Ikea bijvoorbeeld. Het idee was er. De motivatie na een paar biertjes was er ook. Gereedschappen moesten eerst gezocht worden, oke, het project remt een beetje af. Het hout moest wel het meest goedkoop ingekocht worden. Nog twee weken onderzoek doen. Vervolgens even geen middagje vrij kunnen vinden, want de motivatie was weg. Hetzelfde met onze trap. Mijn vader heeft deze trap in een goede bui helemaal gestript, met wat beschadigingen er aan toe. Maar toen verdween de motivatie, en de trap is nu al een halfjaar kaal, lelijk en beschadigd. Gelukkig vond ik deze site met traprenovatie, die snel en betaalbaar de trap bij je komt maken. Een uitkomst voor mijn vader. Nou is hij wel een trotse man, die nukkig antwoord ‘Dat hij het zelf wel gaat afmaken, zit hem nou niet zo op te jagen!’ Maar het komt er nooit van. Hij is jarig in April, en ik zit er over te denken de trap te laten maken als verrassing. Zo kan hij ook geen nee zeggen.

Mijn vader heeft zo vele projecten in en om zijn huis liggen waar hij pas aan begint als hij het geld ervoor heeft, en de tijd. Zo is de tuin een keer in de zoveel tijd geen jungle vol met onkruid meer, één keer in het jaar is de complete inrichting van het huis weer anders (een nieuwe inrichting is net een nieuw huis, natuurlijk) en de zolder moest een extra slaapkamer worden. Nou is de zolder wel een slaapkamer geworden, maar zonder isolatie. In de winter is het dus ijskoud, en in de zomer bloedheet. Mijn vader is er tóch gaan slapen, als de eigenwijze man die hij is. Met Kerst vroeg hij een elektrische deken als cadeau, maar hij weigert toe te geven dat de zolder wat beter had gekund.

Binnenkort is de grote dag, en ik heb online al mijn werkvraag neergezet. Je kunt invullen wat er moet gebeuren en zelfs foto’s uploaden op de website. Zo zien de klusjesmannen wat er moet gebeuren, en kunnen ze een offerte opstellen. Vervolgens kan ik zelf kiezen wie deze klus het beste en goedkoopste kan uitvoeren. De klus is uiteindelijk verzonden, ik kan niet wachten om mijn vader’s gezicht te zien. Volgend jaar de zolder?