Ik ben onder de 160 centimeter; klein maar krachtig. En precies zo is mijn Amsterdamse huisje. Zoals jullie waarschijnlijk weten zijn huizen in Amsterdam, tenzij je miljonair bent, absoluut niet groot. Maar je kunt desondanks inrichten zodat het sfeervol en luxe is en alles bezit wat je nodig hebt. Zo heb ik ook mijn huisje klein maar krachtig ingericht. Hieronder zal ik jullie mijn tips geven hoe jij je kleine huisje zo goed mogelijk kan inrichten.

Illusie

Dat de huizen in Amsterdam, en in andere grote steden, vaak niet groot zijn betekent nog niet dat je ze ook klein moet laten lijken. Er zijn talloze manieren om door trucjes ruimte te creëren. En al weten mensen wel dat dit een illusie is, het oogt toch groter en dat is fijn. Je kan bijvoorbeeld een grote spiegel ophangen in je smalle halletje. Dit is handig zodat je nog even je outfit kan bekijken voordat je de deur uitgaat en slim omdat het je hal groter laat lijken. Ook met kleuren kan je veel spelen. Lichte kleuren zorgen voor ruimte, terwijl een kamer met donkere muren al snel veel kleiner lijkt dan hij eigenlijk is. Google weet veel, dus als je nog meer trucjes wil weten moet je even zoeken op internet!

Ruimte besparen

Ook kan je door heel veel dingen ruimte besparen. Een goed voorbeeld zag ik laats bij vrienden van mij. Omdat zij een super smal balkon hadden was het zonde om die helemaal vol te zetten met een tafeltje en stoelen. Dus hadden ze in plaats daarvan gekozen voor een balkonbar! Dat is een soort plank die buiten je balkon hangt en fungeert als tafel. Als je dan een paar barkrukken erbij zet, ben je klaar! En heb je dus nog veel ruimte over. Ook zijn er veel meubels zoals poefjes of bankjes waar je spullen in kan doen enzovoort. Ook hier geldt; wil je meer slimme meubels ontdekken zoek dan eventjes op Google.

Luxe

Als laatste zou ik jullie adviseren om niet in te leveren op luxe. Als je je huis alsnog een grootse uitstraling wil geven, kan dit namelijk niet ontbreken. Kies bijvoorbeeld liever voor een luxe fauteuil als statement piece in je huis, dan tien goedkope houten stoeltjes. Zo schep je niet de illusie van ruimte, maar wel van grootsheid. Ook je badkamer en keuken kun je zo’n chique uitstraling geven. Ik heb bijvoorbeeld laatst voor mijn badkamer een heerlijke regendouche aangeschaft en een paar grootse kaarsen neergezet. Ineens is mijn badkamer niet meer het oude, kleine badkamertje wat het was! En in mijn keuken heb ik gekozen voor een mooie inductieplaat in plaats van mijn oude gasfornuisje; super modern en mooi!