Ik ben vrij eigenzinnig. Mag ik dat zo stellen? Ik vind van wel. Want ik ben eigenzinnig. Zo eigenzinnig, dat ik ervoor kies al het wer dat ik niet leuk vind uit te besteden. Koken? Waarom zou ik al die moeite doen met boodschappen doen en rondlopen, alles vies maken en een uur in de keuken staan zwoegen, als ik het gewoon kan bestellen online! Zo ben ik ook met verhuizen. Ik heb jarenlang samen met mijn pa de verhuizingen gedaan, trap op, trap af met zware dozen en tassen. Zweten, uren verder, en dan nog is het een enorme zooi. Mijn arme vader zei laatst; Dit is de laatste verhuizing die ik doe hoor! Hij is natuurlijk al wat ouder. Dus ook verhuizers huur ik in, die lopen lekker snel rond en hebben hun eigen busje. En voor de troep, kan ik een container huren. Makkelijk en snel online te vinden, wordt op de bestemming naar wens geplaatst, en ook weer geleegd op de dag dat jij doorgeeft. En weg is dat ding!
Je kunt tegenwoordig alles zo snel online vinnden, bestellen en weer laten ophalen, daar hoeft geen mannetje meer tussen te komen. Dat scheelt ook handen vol met geld.

Wel worden we er natuurlijk veel luier van. Jaha, koken is gezond. En waarschijnlijk wat goedkoper dan bestellen. Maar met de tijd die ik extra overhou kan ik bijvoorbeeld weer langer doorwerken! Alleen…doe ik dat nooit. Oeps. Ik zit liever langer voor de televisie, met een biertje erbij. In principe hoef ik pas weg te gaan van huis als ik op mijn telefoon op bestellen heb gedrukt. Toch ga ik ook al om vijf, tegelijkertijd met de andere volwassenen. Wat hebben we het toch druk he? Kinderen ophalen, boodschappen doen, koken. Stress. Ik ga lekker in mijn eentje naar huis, het eten is er dan na een halfuurtje, en ik kan lekker voor de tv zitten!
Oke, ik moet aan mijn luiheid werken. Ik kan wel extra naar de sportschool gaan, bijvoorbeeld. Ik werk fulltime dus ga nooit doordeweeks, of je moet zo’n persoon zijn die om zes uur in de ochtend opstaat om naar de gym te gaan, en vervolgens ‘energiek’ de dag om half negen te beginnen. Dat past nou niet echt in mijn straatje..
Heeft iemand een app voor online sporten? Ik blijf liever even liggen.