Er zijn schoenen die je elk moment van de dag kunt dragen en schoenen die bij speciale outfits of gelegenheden horen. Zo zijn er ook herenschoenen die echt bij smokingshoren. Smokings worden natuurlijk niet gedragen in combinatie met sneakers of gympen. Daar horen echte herenschoenen bij. Heb jij binnenkort een evenement waar smokings vereist zijn? Lees dan verder en let goed op welke herenschoenen bij deze specifieke outfit horen. Zo voorkomen je eenvoudig een modeflater en voldoe je netjes aan de verwachte etiquette.

Welke schoenen worden onder smokings gedragen?

Een smoking is een nette vorm van avondkleding. Over het algemeen wordt er verwacht dat men verschijnt in smokings wanneer er bepaalde termen als dresscode worden gebruikt. Staat er bijvoorbeeld black tieof cravate noirop de uitnodiging? Dan mag je alleen in een smoking deelnemen aan het evenement. Zoals veel klassieke vormen van avondkleding is er een bepaalde etiquette verbonden met smokings. Dit geldt niet alleen voor de kledij zelf, ook voor de schoenen zijn er concrete regels. Over het algemeen worden er twee soorten herenschoenen gedragen in combinatie met smokings: lakschoenen en een bepaald soort pumps.

Je zit altijd goed met nette lakschoenen

De meest gebruikte herenschoenen onder smokings zijn lakschoenen. Deze glimmende herenschoenen zijn altijd een goede keuze voor een evenement waar men geacht wordt een smoking te dragen. Bij de lakschoen is het belangrijk dat je een goed paar schoenen koopt van hoogwaardige kwaliteit. Wanneer je het geld hebt om te investeren in een paar goede lakschoenen, zul je daar jaren profijt van hebben. Deze schoenen passen namelijk bij veel verschillende soorten avondkleding. Smokings zijn hier een voorbeeld van.

Wanneer je voor lakschoenen gaat, is het belangrijk om goed stil te staan bij de stijl en de kleur van de schoen. Voor onder een smoking moeten de lakschoenen glimmend zwart zijn. Verder mag je kiezen uit veterschoenen of instappers. Uiteraard is er nog een andere optie. Lakschoenen zijn niet de enige schoenen die onder een smoking gedragen mogen worden. Al zijn deze herenschoenen wel het gangbaarst voor onder de smoking.

Speciale heren pumps voor de dandy

Zo wordt het ook geaccepteerd om een bepaalde soort pumps te dragen onder smokings. Hier zit echter wel een hele grote, belangrijke voorwaarde aan verbonden. Je mag alleen pumps onder een smoking dragen wanneer je een echte dandy bent. Een dandy is een heer die veel tijd en aandacht besteedt aan zijn uitstraling en uiterlijk. Alleen een echte dandy krijgt het voor elkaar om pumps voor heren op een stijlvolle manier te dragen.