Tegenwoordig heeft bijna iedereen een mobiele telefoon. De technologie rondom deze gadgets ontwikkelt zich razendsnel en het lijkt dan ook alsof er iedere maand wel weer een nieuw exemplaar op de markt is. Met al die nieuwe exemplaren vernieuwt ook de software zich want anders is alleen het omhulsel innovatief en niet de technologie zelf. Zo komt het voor dat telefoons verouderen omdat zij de nieuwste software niet aankunnen. Dan is het tijd om je telefoon te vervangen met een nieuw exemplaar. Waar je voor kiest, is natuurlijk aan jou maar als het al lang geleden is dat je een nieuwe telefoon in je handen hebt gehad dan is het wel handig om te weten hoe je zo’n ding ook alweer in moet stellen. In deze blog vertel ik je daar over. Lees je mee?

Data overzetten

De meeste smartphones hebben een zogenaamd ‘opstart-programma’. Dit programma leidt jou door de eerste instellingen van je nieuwe telefoon heen. Zo kan je de taal instellen en een toegangscode verzinnen. Als je een back-up hebt gemaakt van je vorige telefoon, dan kan je de data die daarop stond zo overzetten op je nieuwe telefoon. Dit is heel handig want je raakt zo niets kwijt. Al je foto’s, muziek en contacten staan meteen weer waar ze zijn moeten. Sommigen telefoons maken automatisch een back-up maar sommige niet. Het is dan aan te raden dit toch zelf te doen. Vaak kan dit via een laptop. Maar als je niets geeft om je oude data en met een schone lei wilt beginnen, kan je dit natuurlijk gewoon overslaan.

Belangrijke dingen

Wel is het aan te raden om de belangrijkste dingen over te zetten of op te schrijven. Denk bijvoorbeeld aan telefoonnummers van ouders en verzorgers, huisartsen en dierenartsen, de gemeente en politie. Verder moet je voor jezelf bedenken welke data belangrijk is zoals bijvoorbeeld de gegevens van de spoedtandarts Amsterdam. Deze data wil je niet eerst nog op hoeven zoeken, die moet gewoon paraat zijn. Met gezondheid en veiligheid moet niet gesold worden. Die telefoonnummers en gegevens zijn waarschijnlijk de meest waardevolle data op je telefoon.

Nieuwe features

Als je al die belangrijke informatie over gezet hebt, is het tijd om je nieuwe speeltje te ontdekken. Wat kan jouw telefoon allemaal wat je oude model niet kon. Probeer de nieuwe features uit door het spelen van spelletjes en het maken van foto’s. Voor je het weet, kan je je niet meer voorstellen dat je met een oud ding rondliep.