Altijd al gedroomd van het hebben van een eigen sloep zonder op te hoeven draaien voor de hoge lasten? Een sloep huren is het ideale alternatief hiervoor. Op de website huren.nl worden verschillende verhuurders op een rijtje gezet om een keuze voor u te vergemakkelijken. Een sloep huren is namelijk snel en gemakkelijk en biedt vertier voor zowel het gezin als de vriendengroep. Tevens kan een sloep huren een leuk bedrijfsuitje zijn of een romantisch dagje bieden in. Is er een betere manier om de grachten van het eigenzinnige Amsterdam te ontdekken? Don’t think so!

De voordelen van een sloep huren

Zoals er al is vermeld in de inleiding, draait u bij het huren van een sloep niet op voor de hoge kosten. Bij een sloep huren betaalt u enkel de huurprijs per dag en de standaardborg. Wel dient u rekening te houden met de eventuele benzinekosten die de verhuurder kan regelen. Het is mogelijk om voor elke gelegenheid een sloep te huren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een eenvoudige of luxe sloep. Zo zal een eenvoudige sloep huren perfect passen bij een dagje uit met de familie, terwijl een luxe sloep huren meer past bij een bruiloft of een andere feestelijke gelegenheid. Welke sloep u ook huurt, u beleeft met elke sloep de interessante geschiedenis van Amsterdam en ziet de prachtige grandpanden voorbijkomen. Ook is het in de meeste gevallen toegestaan om uw eigen eten en drinken mee te nemen aan boord van de sloep. Uiteraard geldt voor de schipper wel de regel 100% BOB is 100% op. Geen zin om zelf te varen? Een sloep huren met een eigen schipper is ook mogelijk! Een sloep huren geeft u daarom de vrijheid om de hele dag in alle rust op het water door te brengen. Bij sommige verhuurders is het mogelijk om uw trouwe viervoeter mee aan boord te nemen. Dit zal u voorafgaand bij de verhuurder moeten informeren of dit toegestaan is. Wat tevens een voordeel is bij een sloep huren, is dat u geen vaarbewijs nodig heeft. De verhuurder zal u een routekaart meegeven, zodat u de mooiste plekken in de omgeving kan bevaren. Zo zijn de grachten van Amsterdam prachtig om met een sloep te ontdekken. Amsterdam staat hier immers namelijk erg bekend om.

Belangrijke informatie bij een sloep huren

Een sloep huren is natuurlijk heel leuk, maar er zitten ook regels aan verbonden. Je kunt namelijk pas een sloep huren vanaf je 18e jaar. Ook is het verplicht dat er minimaal één volwassen persoon zich aan boord bevindt. Reddingsvesten zijn niet verplicht bij een sloep waarbij je geen vaarbewijs voor nodig hebt. Vaart u wel naar wateren waarbij een vaarbewijs nodig is? Dan zijn reddingsvesten wel verplicht. Bij een sloep huren geldt ook een eigen risico wanneer er schade wordt gevaren. Dit bedrag ligt meestal gelijk met de borgsom. Wilt u meer informatie over de prijzen, regels of overige aspecten bij een sloep huren? Neem eens een kijkje op huren.nl. Met de juiste informatie bent u klaar om de grachten van het eigenzinnige Amsterdam te ontdekken en om volop te genieten op uw gehuurde sloep!