Streetwear, een kledingstijl dat steeds meer gezien wordt in de samenleving. De stijl komt oorspronkelijk uit Californië, waar de skaters en surfers dit vooral droegen. Vroeger werd streetwear gezien als het tegenovergestelde van high fashion. Tegenwoordig kruisen deze twee stijlen elkaar steeds meer. Het Amerikaanse bedrijf Carhartt speelt hierop in. Inmiddels is Carhartt al 16 jaar dé marktleider in Nederland als het gaat om streetwear.

Geschiedenis Carhartt

Carhartt is in 1889 opgericht in de Verenigde Staten. Het merk was oorspronkelijk bedoeld voor spoorwerkers. Het doel was namelijk om sterke en warme kleding te maken. Door de hoge kwaliteit, duurzaamheid en veel bestendigheid, steeg Carhartt in populariteit. Hierdoor werd het merk ook gewild door het gewone volk. In de jaren 90 droeg de hiphopcultuur Carhartt als o.a. promotievoorwerpen. Carhartt werd een nieuwe rage. In 2006 kwam het merk naar Europa en veroverde daar ook de markt van de streetwear.

Assortiment Carhartt

Toen Carhartt werd opgericht, wilden de oprichters eerlijke kleding maken. Hiermee zijn ze nooit gestopt en uiteindelijk hebben ze vandaag de dag een enorm assortiment aan streetwear kleding. Carhartt heeft verschillende winkels over heel de wereld. Eerst was het alleen gericht op mannen, maar in 2007 kwam daar verandering in. Ook vrouwen kunnen nu rondlopen in de kleding van Carhartt. Carhartt heeft jassen, sweatshirts, T-shirts, broeken, polo’s, truien, blouses etc. Elk in verschillende kleuren en printjes. Ook verkopen zij spijkerbroeken van hoge kwaliteit. Op de kleding staat het logo van Carhartt geborduurd. Soms staat de volledige naam uitgeschreven. Naast kleding, kun je bij Carhartt ook terecht voor o.a. pennen, laptoptassen, sleutelhangers en overige accessoires.

Shop gemakkelijk online

Wil je binnenkort ook fashionable door de straatten van Amsterdam lopen? In de Carhartt Shop van FreshCotton kun je de uitgebreide collectie vinden. FreshCotton en Carhartt hebben namelijk een lange gezamenlijke geschiedenis. FreshCotton verkoopt o.a. Carhartt jeans, pants, T-shirts, petjes, nektassen etc. Zelf hebben zij drie favoriete items van Carhartt uitgekozen voor het aankomende seizoen. De eerste musthave is de Vicious pant van Carhartt. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook een favoriet is de Chase Carhartt T-shirts en Chase sweaters. Deze zijn van zeer hoge kwaliteit en zitten heerlijk. Het derde favoriete item is de Hooded Holbrook van Carhartt. Dit is een hoodie. De online shop van Carhartt bij de website van FreshCotton is dus zeker een bezoekje waard. Shop jouw Carhartt producten voor 12 uur en de dag erna kun je er al in rondlopen!